iOS 18 beta 3 güncellemesi yayınlandı! Neler değişti?

Apple, iOS 18 beta 3 güncellemesi geliştiriciler için nihayet yayınladı! Yapı numarası 22A5307f olan bu güncelleme, iOS 18 beta 2’nin yayınlanmasından iki hafta sonra yayınlandı. Şu anda iOS 18 beta, sadece kayıtlı geliştirici beta test kullanıcılarına sunuluyor. Peki yeni güncelleme ile neler değişti? İşte detaylar…

iOS 18 beta 3 güncellemesi geliştiriciler için yayında

Apple her beta sürümünde olduğu gibi, bu güncellemede de birçok değişiklik, hata düzeltmesi ve ek özellikler sunuyor. Apple, beta test kullanıcılarının geri bildirimlerini yakından takip ediyor ve her yeni sürümde bu geri bildirimlere göre iyileştirmeler yapıyor. İşte iOS 18 beta 3 güncellemesi ile gelen yenilikler:

Koyu Mod ikonları

Birçok üçüncü parti uygulama için koyu mod ikonları eklendi. Facebook, Etsy, Telegram, Signal, Slack, Notion, YouTube ve daha fazlası bu güncellemeden yararlanıyor. Apple, ikonları otomatik olarak Dark Mode’a uyarlıyor ve bazı ikonalarda arka plan rengi siyaha dönerken, bazı ikonalarda ana renk olarak kullanılıyor. Geliştiriciler, iOS 18’in lansmanında kendi koyu renkli ikonlarını sağlayabilecekler.

Fotoğraflar Uygulaması

Apple, Fotoğraflar uygulamasına birden fazla görüntü seçmek için ana arayüze bir “Seç” butonu ekledi. Artık bu butona ulaşmak için aşağı kaydırmanıza gerek yok. Arama butonu ise sadece bir büyüteç simgesi olarak gösteriliyor ve daha belirgin hale getirildi.

Emoji

Mesajlar uygulamasında emoji, Memoji ve çıkartmalar tek bir arayüzde birleştirildi. Alt kısımda bulunan küçük simgelerle bu arayüzde gezinebilirsiniz. Emoji, Memoji ve çıkartmalar daha büyük görünüyor ve daha fazla detay sunuyor. Apple, bu değişikliklerle Apple Intelligence, Genmoji ve Image Playground’un tanıtımına hazırlanıyor.

Duvar Kağıdı

iOS 18 için günün saatine göre renk değiştiren dinamik bir duvar kağıdı eklendi.

El Feneri Arayüzü

El fenerini etkinleştirdiğinizde veya Dynamic Island’daki kontrollerden birine dokunduğunuzda, LED flaşın parlaklığını ve yayılmasını değiştirmek için daha büyük ve daha sezgisel bir arayüz sunuluyor.

Mesajlarda RCS

iOS 18 beta 3 güncellemesi ile Ayarlar uygulamasındaki Mesajlar bölümünde RCS için yeni bir arayüz var. Bu arayüzde, sadece açma/kapama düğmesi yerine daha fazla bilgi sunan bir menü bulunuyor. RCS kullanmanın kablosuz veri kullandığı ve operatörlerle bazı ağ kimliklerinin paylaşılabileceği belirtiliyor. Kanada ve diğer bazı ülkelerdeki bazı iPhone kullanıcıları da RCS seçeneğini görüyor, ancak ABD dışındaki bölgelerde RCS’nin çalışıp çalışmadığı hala belirsiz.

Apple Intelligence

Kodda, Apple Intelligence özelliklerine dair bazı referanslar bulunuyor. Bu referanslar şimdilik Genmoji, Image Playground, Writing Tools ve Image Wand gibi özellikleri barındırıyor.

Şu anda iOS 18 beta, sadece kayıtlı geliştirici beta test kullanıcılarına sunuluyor. Ancak, merak etmeyin, bu ay içinde genel beta test kullanıcılarına da sunulacak ve Eylül ayında genel kullanıma açılacak. Yani, sabırsızlıkla bekleyenler için çok da uzun bir süre kalmadı.

Tabii ki, bu beta sürümünü ana cihazınızda kullanmayı düşünüyorsanız, hala bazı performans ve stabilite sorunları yaşayabileceğinizi unutmayın. Ancak, yeni özellikleri denemek için sabırsızlananlar için bu küçük sorunlar yine de göz ardı edilebilir.

Yeni iOS 18 beta 3 veya iPadOS 18 beta 3 güncellemesi ile herhangi başka bir değişiklik fark ettiniz mi? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir